Avantajele prezentei pe Facebook

Apr 20

Retelele sociale au devenit o forma de comunicare mult prea populara pentru ca sa le ignori. Doar Facebook numara peste un miliard de utilizatori activi in intreaga lume. Este deci clar ca Facebook prezinta foarte multe oportunitati pentru firme, marci sau pentru domeniul e-commerce. Facebook reprezinta si o modalitate ideala de a intalni persoane noi si deci si de a dinamiza si afacerea pe care o detii. Nu uita ca firma, intreprinderea ta exista pentru clientii tai. Nu ezita deci sa stabilesti relatii cu ei. Trebuie sa fii in centrul conversatiilor lor pentru a putea dezvolta una din cele mai puternice tehnici de marketing – recomandarile intre prieteni.

De asemenea, pentru a reusi in domeniul e-commerce azi nu mai este de ajuns sa ai o idee buna si cateva mijloace financiare pentru a-ti reusi afacerea on line. Comunicarea pe Facebook ia in zilele noastre un viraj strategic. Marcile, firmele decide sa fie cat mai transparenti si apeleaza la Fecebook pentru a fi cat mai interactivi.

Aceasta retea sociala iti permite de asemenea sa iti pui in valoare cultura intreprinderii tale dar si viziunea ta. In plus, poti sa profiti de numeroasele informatii de la diferitii fani care te urmaresc pentru a putea mai apoi realiza unele reclame si oferte bazate pe amplasarea lor geografica.

Alte motive pentru a fi prezent pe Facebook.

–        iti poti mentine contactele profesionale sau sa stabilesti unele noi.

–        poti sa comunici cu privire la un eveniment major al firmei tale – lansarea unui produs sau a unui serviciu.

–        poti sa transmiti o imagine activa cu privire la activitatea ta, gratie optiunii de Share de imagini, de fisiere, video sau sondaje.

–        poti si veghea asupra strategiilor de comunicare ale concurentei.

–        poti primi comentarii cu privire la produse sau la servicii.

–        poti stabili contacte cu noii clienti.

–        poti organiza evenimente.

–        poti identifica fanii afacerii tale si sa ii transformi in ambasadori.

–        te poti implica mai mult si sa impartasesti opinii si experiente cu diferite persoane.

–        poti reduce timpul de raspuns si poti evita unele conflicte ce pot aparea din cauza lipsei de raspuns sau a unui raspuns prea indelungat.

–        poti face si unele studii de piata pentru a-ti cunoaste mai bine concurentii si pentru a aduna infiormatii cu privire la noile produse si la noile tehnologii.

–        poti si crea o baza de date foarte bine pusa la punct – varsta, centre de interes, etc.

Prezenta pe Facebook inseamna si un castig in termeni de:

–        ameliorarea imaginii.

–        crearea unei comunitati in primul rand.

–        poti da un aspect mai uman firmei tale sau afacerii.

–        crearea unor legaturi afective cu clientii, deci un nivel ridicat de angajament.

–        o fidelizare la un pret mai mic.

–        stapanirea unui mesaj – pozitiv sau negativ.

Azi este deci esential sa fii prezent si cat mai activ pe Facebook. In ciuda riscurilor care exista, avantajele pe care le prezinta unele site-uri precum Facebook nu sunt deloc de neglijat.

ContactUs.com