De ce este important sa ai voturi pe pagina proprie Google Plus?

Apr 20

De la o vreme a aparut un nou prieten pentru butoanele de « like » de la Facebook sau de « tweet » sau retweet de la Twitter. Este vorba despre butonul de vot de la Google plus. A aparut nu numai pentru ca cele doua butoane se simteau cam singure ci si pentru ca Google a decis sa mai recupereze din intarzierea sa in ceea ce priveste recomandarile sociale.

Daca ai deja un site cu siguranta ca stii deja cat este de important sa fii prezent, activ dar si eficient pe un site de retea sciala. Motivul este simplu si pragmatic – aceste retele reprezinta deloc de neglijat de trafic potential pentru site-ul tau Web.

Voturile pe pagina proprie de Google plus sunt importante deci din mai multe motive:

–        poti sa dai un boost fara precedent reputatiei site-ului tau web.

–        daca ai si un blog, poti face sa se vorbeasca mai mult despre acesta.

–        poti mari si credbilitatea continutului tau web.

–        iti poti mari si popularitatea deoarece vizitatorii tai te vor distinge de concurenti in primul rand prin numarul de voturi. Nu uita ca lumea atrage lumea….

Google acorda din ce in ce mai multa importanta reputatiei sociale si valorizeaza deci cu atat mai mult paginile web cu voturi +1.  De fapt, in rezultatele cautarii pe Google, paginile web si articolele de pe un  blog care au integrate un buton de vot si clickuri +1 au tendinta sa fie puse mai in fata si chiar sa urce pe niste pozitii foarte bune.

Scopul lui Google cu butoanele de vot +1 este sa faca rezultatele de cautare din ce in ce mai sociale si mai efieciente. Acest lucru ii permite lui Google sa ofere cele mai bune rezultate unor alti utilizatori si acesta este scopul lor principal. Este deci azi un lucru foarte important pentru pagina ta de Internet, pentru popularitatea sa, nu numai sociala dar si pentru principalul motor de cautare sa aiba numeroase rezultate Google plus unu. Astfel te asiguri ca te faci remarcat in multime si ca site-ul tau va fi undeva sus in motoarele de cautare.

Adoptarea unui buton de +1 poate sa aiba un impact major asupra felului in care putem cauta informatii pe Internet, are un impact la fel de important si atunci cand vorbim si despre SEO sau SMM- social media marketing. Locul pe care il ocupa un site sau un blog in cautari poate fi interpretat de un internaut drept un indiciu de fiabilitate si de seriozitate. Un vot pe pagina de Google plus permite cunoasterea unor recomandari personale si a unor prieteni care fac parte din cercul tau. Are si un impact puternic asupra perceptiei pe care o poate avea cineva asupra diferitelor produse si servicii in momentul in care isi doresc sa achizitioneze ceva.

Deci am putea spune chiar ca este primordial sa ai un voturi pe pagina ta de Google plus pentru a-ti mari din ce in ce mai mult vizibilitatea.

ContactUs.com