De ce sa fii prezent pe Facebook – 10 motive

Apr 20

Retelele sociale sunt indispensabile la ora actuala. Acestea reprezinta un loc in care poti gasi o multime de potentiali clienti si sa nu fii prezent pe Facebook de exemplu inseamna sa ii lasi pe concurenti sa iti ia locul. Este deci esential sa fii prezent pe Facebook si sa ai o pagina cat mai animata. Iata cateva motive daca nu te-am convins inca.

Pentru a avea o imagine de marca. Retelele sociale permit intreprinderilor de talie medie sau de talie mica sa joace pe acelasi teren cu cele mai mari. Pe Facebook poti avea aceeasi pagina ca si o multinationala si doar numarul de abonati sau de followers se poate schimba sau poate face diferenta. Ceea ce conteaza este imaginea ta si prezenta pe Facebook o poate ameliora foarte mult.

Pentru a-ti mari vizibilitatea. Chiar daca impactul asupra cifrei tale de afaceri nu este foarte mare acesta este sigur cu privire la vizibilitatea unei oferte si a unei intreprinderi. Este deci un lucru foarte bun pentru a-ti face cunoscuta oferta si produsele.

Iti poti gasi noi clienti. Retelele sociale reprezinta o modalitate care nu conta mult de a-ti agsi noi clienti. Nu costa foarte multi bani dar costa timp.

Iti poti fideliza clientii deja existenti. Prezenta pe Facebook reprezinta o modalitate ideala  de a ramane in contact cu clientii tai pentru a-i fideliza. Legatura sociala este importanta deoarece permite imbunatatirea relatiei dintre clienti si firme. Raspunzand cererilor si intrebarilor iti vei fideliza cu siguranta unii clienti.

Iti vei putea dinamiza afacerea. O firma dinamica trebuie sa fie prezenta pe o retea sociala si sa aiba o poagina animata. Postand in mod regulat continut vei trasmite o imagine plina de prospetime si de dinamism. Fii cat mai activ si vino cu un continut nou in fiecare zi.

Iti poti reintineri imaginea firmei. Fiind activ pe Facebook vei transmite o imagine plina de prospetime si de tinerete despre firma ta.  Nu te gandi insa ca sunt doar tineri pe Facebook.

Poti pastra contactul cu abonatii tai. Facebook reprezinta si o modalitate ideala de a petrece timpul cu abonatii, cu clientii fideli dar si cu posibilii tai clienti. Poti da share la fotografii, la video-uri sau la noi simpatii. Publica si continut diferit fata de concurenta.

Poti ajunge sa fii un stapan al comunicarii. Pe retelele sociale exsita multe schimburi si fiind prezent poti stapani si ceea ce se spune despre afacerea ta. Daca cineva are ceva rau de spus nu se va mai plange peste tot ci iti va spune direct tie. Poti rezolva in mod amiabil si problemele care pot aparea.

Poti interactiona cu abonatii. Poti canalizeacriritcile, laudele si poti raspunde clientilor. Fii cat mai apropiat de abonatii tai si cere-le cat mai des parerea. Vor fi incantati sa isi exprime ideile si sa vina cu idei pentru a-ti imbunatati mereu ofertele si serviciile.

Poti informa lumea cu privire la afacerea ta. Un nou produs, un serviciu, un eveniment, un concurs… Iti poti informa abonatii cu un status, un eveniment pe Facebook sau o fotografie sau un video.

ContactUs.com